ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

50% ΕΚΠΤΩΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ

Πολιτική επιστροφής χρηματων

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ----

Η πολιτική μας διαρκεί 30 ημέρες. Εάν μετά την αγορά σας έχουν περάσει 30 ημέρες, δυστυχώς δεν μπορούμε να σας προσφέρουμε επιστροφή χρημάτων ή ανταλλαγή. Για να δικαιούστε επιστροφή, το στοιχείο σας πρέπει να είναι αχρησιμοποίητο και υπό την ίδια κατάσταση που το λάβατε. Πρέπει επίσης να βρίσκεται στην αρχική συσκευασία.

Ορισμένα είδη αγαθών απαλλάσσονται από την επιστροφή. Τα φθαρτά αγαθά όπως τα τρόφιμα, τα λουλούδια, οι εφημερίδες ή τα περιοδικά δεν μπορούν να επιστραφούν.

Επίσης, δεν δεχόμαστε προϊόντα που είναι οικεία ή υγιεινά προϊόντα, επικίνδυνα υλικά ή εύφλεκτα υγρά ή αέρια.

Πρόσθετα αντικείμενα που δεν μπορούν να επιστραφούν: * Δώρο κάρτες * Λήψη προϊόντων λογισμικού * Μερικά είδη υγείας και προσωπικής φροντίδας Για να ολοκληρώσετε την επιστροφή σας, χρειαζόμαστε μια απόδειξη ή μια απόδειξη αγοράς.

Μην στείλετε την αγορά σας πίσω στον κατασκευαστή.

Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες χορηγούνται μόνο μερικές επιστροφές: (εάν ισχύει) * Βιβλίο με εμφανή σημάδια χρήσης * CD, DVD, VHS ταινία, λογισμικό, βιντεοπαιχνίδι, κασέτα ή δίσκο βινυλίου που έχει ανοιχτεί. * Οποιοδήποτε στοιχείο δεν βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση, είναι κατεστραμμένο ή δεν υπάρχουν εξαρτήματα για λόγους που δεν οφείλονται στο σφάλμα μας. *

Οποιοδήποτε στοιχείο επιστρέφεται περισσότερο από 30 ημέρες μετά την παράδοση Επιστροφές (εάν ισχύει) Μόλις ληφθεί η επιστροφή σας και επιθεωρηθεί, θα σας στείλουμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να σας ειδοποιήσουμε ότι λάβαμε το επιστρεφόμενο στοιχείο σας.

Επίσης, θα σας ειδοποιήσουμε για την έγκριση ή την απόρριψη της επιστροφής χρημάτων.

Εάν είστε εγκεκριμένοι, τότε η επιστροφή σας θα υποβληθεί σε επεξεργασία και μια πιστωτική κάρτα θα εφαρμοστεί αυτόματα στην πιστωτική σας κάρτα ή στον αρχικό τρόπο πληρωμής σας εντός ορισμένου αριθμού ημερών. Λανθασμένες ή καθυστερημένες επιστροφές (αν υπάρχει)

Εάν δεν έχετε λάβει ακόμη επιστροφή χρημάτων, ελέγξτε πρώτα ξανά τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Στη συνέχεια, επικοινωνήστε με την εταιρεία πιστωτικών καρτών σας, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος πριν από την επίσημη δημοσίευση της επιστροφής χρημάτων. Στη συνέχεια, επικοινωνήστε με την τράπεζά σας. Υπάρχει συχνά κάποιος χρόνος επεξεργασίας πριν από την αποστολή επιστροφής χρημάτων.

Εάν έχετε κάνει όλα αυτά και δεν έχετε λάβει ακόμα την επιστροφή χρημάτων σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο maria.helpcentre@gmail.com

Στοιχεία πώλησης (αν υπάρχουν) Μπορούν να επιστραφούν μόνο αντικείμενα τακτικής αξίας, δυστυχώς τα αντικείμενα πώλησης δεν μπορούν να επιστραφούν. Ανταλλαγές (αν υπάρχουν) Αντικαθίσαμε αντικείμενα μόνο αν είναι ελαττωματικά ή έχουν υποστεί ζημιά.

Εάν πρέπει να το ανταλλάξετε για το ίδιο αντικείμενο, στείλτε μας ένα email στο maria.helpcentre@gmail.com 

Δώρα Αν το στοιχείο έχει επισημανθεί ως δώρο όταν αγοράζεται και αποστέλλεται απευθείας σε εσάς, θα λάβετε ένα δώρο πίστωσης για την αξία της επιστροφής σας.

Μόλις ληφθεί το επιστραφέν στοιχείο, θα σας αποσταλεί ένα πιστοποιητικό δώρου. Αν το στοιχείο δεν έχει επισημανθεί ως δώρο κατά την αγορά του ή ο δωρητής δώρων είχε παραδώσει την παραγγελία στον εαυτό του για να σας δώσει αργότερα, θα στείλουμε μια επιστροφή στον δωρητή δώρων και θα μάθετε για την επιστροφή σας. 

Θα είστε υπεύθυνοι για την πληρωμή των δικών σας εξόδων αποστολής για την επιστροφή του στοιχείου σας. Τα έξοδα αποστολής δεν επιστρέφονται. Εάν λάβετε επιστροφή χρημάτων, το κόστος επιστροφής θα αφαιρεθεί από την επιστροφή χρημάτων.

Ανάλογα με τον τόπο κατοικίας σας, μπορεί να διαφέρει ο χρόνος που μπορεί να χρειαστεί για να φτάσει σε εσάς. Αν στέλνετε ένα στοιχείο πάνω από $ 75, θα πρέπει να εξετάσετε τη χρήση μιας παρακολούθησης αποστολής ή την αγορά ναυτιλίας.

Δεν εγγυόμαστε ότι θα λάβουμε το επιστραφέν στοιχείο σας.